Elephant Parade

De afgelopen weken is door de STOFD/VVV in samenwerking met de OFO en BIZ-Ootmarsum achter de schermen al hard gewerkt om de (financiële) haalbaarheid ervan te onderzoeken. U bent mogelijk al benaderd met het verzoek om zelf of samen met anderen een olifant te ‘adopteren’. Een Elephant Parade (EP) mag zich zo noemen als er minimaal 25 olifanten geëxposeerd worden. In dat geval kunnen we volledig profiteren van de marketing expertise en communicatienetwerk van Elephant Parade International BV.  We kunnen al met redelijke zekerheid aangeven dat de Elephant Parade in Ootmarsum zal doorgaan. Maar we zijn er nog niet. Daarom doen we een dringend beroep op diegene die nog niet zijn benaderd voor deelname aan deze indrukwekkende expositie, om zich aan te melden – individueel of samen met andere ondernemers – voor afname van een beschilderde olifant gedurende de Elephant Parade periode, van 14 september t/m 30 oktober 2020. Met uw deelname kunnen we de gehele binnenstad decoreren en is de verwachting dat vele bezoekers hier op af komen. Tijdens de EP in Ootmarsum worden ook ten minste twee olifanten tentoongesteld die door kunstenaars uit Ootmarsum zijn beschilderd.

Hoe zat het ook al weer? Onder de noemer ‘LET’S PAINT A BRIGHTER FUTURE’ worden over de hele wereld exposities georganiseerd met olifanten kunstwerken. Het zijn allemaal unieke kunstobjecten en ontworpen door diverse (inter)nationale kunstenaars en beroemdheden. De kunstwerken (formaat bybyolifant) worden geëxposeerd in grote (wereld)steden en op speciale locaties om aandacht te vragen en geld op te halen voor de belangrijkste begunstigde van Elephant Parade: NGO Elephant Family. 20% van de netto opbrengst wordt gedoneerd ten behoeve van het welzijn van de olifanten en aan diverse projecten voor het behoud van olifanten.

Een wereldwijd succes.
Miljoenen mensen over de hele wereld hebben Elephant Parades bezocht. Meer dan 1350 kunstenaars hebben hun medewerking verleend en meer dan 1480 unieke olifanten kunstwerken zijn gecreëerd. Onder de artiesten en supporters bevinden zich High Royal Highness Prince Conort of Denmark, Katy Perry, Bryan Adams, Sarah – Duchess of York, Paul Smith, en Sir Richard Branson.
Sinds de eerste tentoonstelling in Rotterdam zijn miljoenen euro’s opgehaald voor projecten ten behoeve van het behoud van de Aziatische olifant. De veiling in Londen in 2010 bracht het hoogste bedrag ooit op van 155.000 pond voor een uniek kunstwerk van Jack Vettriano.

Waarom doen we dit? 
Ootmarsum mist dit jaar haar beeld bepalende evenementen als de Siepelmarkt en Kunstmarkt. Het is belangrijk dat we bezoekers trekken maar ook dat we onze bezoekers wat te bieden hebben. Daarnaast is dit een ludieke manier om Ootmarsum (internationaal) op de kaart zetten met iets wat past in Ootmarsum als het kleurrijke hart van Twente. 

ELEPHANT PARADE KOMT NAAR OOTMARSUM
14 september – 30 oktober 2020