De Aanleiding

Aanleiding
In de Gemeente Dinkelland speelt sinds enige jaren het project “Mijn Dinkelland 2030”, waarin inwoners worden uitgedaagd om er over na te denken hoe zijn of haar kern er in 2030 moet uitzien.
In de kleinere kernen is men hier actief mee bezig, in zowel Ootmarsum als Denekamp loopt dit project minder voortvarend. Geconfronteerd met de grotere toestroom van toeristische bezoekers in Ootmarsum zag het college zich genoodzaakt dit project in Ootmarsum vlot te trekken en heeft de klankbordgroep opgericht en een enquête gehouden om “de wensen van Ootmarsum” inzichtelijk te krijgen.

De andere aanleiding is de Coronapandemie: het centrum moest ingericht worden op de 1,5 meter samenleving, waarvoor onder andere grotere terrasoppervlaktes ter beschikking zijn gesteld, het centrum te maken kreeg met grotere bezoekersstromen dan gebruikelijk en de parkeeroverlast de kop op stak.

Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente het plan “(be)Leefbaar Ootmarsum” opgesteld.

We kunnen gerust stellen dat dit plan veel stof deed opwaaien. Naar aanleiding hiervan krijgen wij van de wethouder Brand de uitdaging om met een eigen breed gedragen plan te komen waarmee “de balans tussen wonen, werken en recreëren weer hersteld zou worden”.

Documenten:
Website (be)leefbaar Ootmarsum
Enquete
Webinar
Tubantia 28-07-2021